top of page
Search

10 tips voor je Facebook marketing

Updated: Oct 8, 2018

Tricia Kronenburg | Spots & Stripes


1. Maak gebruik van video! Video scoort namelijk het hoogst in engagement...

1st plek: Video

2de plek: Afbeelding

3de plek: Post met link

4de plek: Post met alleen tekst

2. Met LIVE video gaat je organisch bereik gigantisch omhoog.
3. Met engagement trucjes zoals 'Tag je vriendin' of 'Deel, like en win' gaat Facebook je bereik juist sterk verminderen.
4. Gebruik emojis in je tekst. Uit onderzoek is gebleken dat er 57% meer likes, 33% meer reacties en 33% meer deelmomenten ontstaan met behulp van emojis.
5. Klik niet op 'bericht promoten'. Een paar redenen waarom: je kunt je doelgroep niet nauwkeurig genoeg maken en je kunt ook niet kiezen waar of wanneer je bericht op Facebook zal verschijnen.
6. Ga gebruik maken van advertenties. Daar kun je zelfs een lijst met de e-mail adressen van je klanten uploaden om een doelgroep van te maken.
7. Kijk uit dat je niet alleen jezelf aan het promoten bent of steeds dezelfde soort berichten post.
8. Reageer & reageer snel. Als je het niet doet verlies je geloofwaardigheid als merk. Klanten verwachten binnen max 4 uur een reactie.
9. Landing page. Als je mensen doorstuurt om iets te kopen of te downloaden etc, stuur ze door naar een landing page inplaats van een website. Zo kun je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk afleiding is en stappen die ondernomen moeten worden, dus is de kans op afhaken veel minder. EN - dit kan GRATIS via Facebook :)
10. Maak een members only groep. Organisch bereik is fors gedaald, naar ± 3%. 1 manier om toch jouw volgers rechtsreeks (en gratis) te kunnen bereiken is om een Facebook Groep te maken.
★11. Bonus tip★ Koop nooit volgers. Het is verleidelijk maar hiermee verstoor je de doelgroep targeting, algoritme en metingen.Wil je graag meer weten over effectief gebruik van social media? Stuur een berichtje naar info@spotsstripes.com of leer meer over Spots & Stripes op www.spotsstripes.com

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page